Erdek'li ilgi gösterdi

Erdek

Erdek körfezin karşı kıyılarına yapılacak çevresel etkiyi olumsuz sanayi için kaygılı.

Balıkesir-Çanakkale yeni 1/100.000 lik çevre Planı’nın getireceği olumsuzlukların gündeme alındığı ve CHP tarafından oluşturulan 8 kişilik milletvekili grubu ile 3 günlük çalıştay programı ilk günde Manyas ve Bandırma’dan sonra Erdek’te noktalandı.

CHP li vekillerin yer aldığı çalıştay grubu Bandırma daki programları uzayınca Erdek’e gelmekte rötar verdiler.

Çalıştay grubu Erdek’e geldiğinde hava kararmıştı ve uzun süren bekleme süresine tahammül eden Erdekliler, Başta Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ardından bölge vekili Namık Havutça, Balıkesir vekilleri A. Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş’ün konuya ilişkin görüş ve düşüncelerini dinlediler.

CHP vekillerinden oluşan çalıştay grubu daha sonra Erdek Belediye meclis salonuna geçerek, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile yeni çevre planını masaya yatırdılar.

Deniz canlılarının üreme fagnos’u olarak gösterilen Erdek Körfezinin yapılacak sanayiden önemli ölçüde etkileneceği, belge ve bilgilerle desteklendi.

Erdek’te konuya duyarlılık gösteren demokratik kitle örgütleri yapılacak toplumsal eylemlere katkı kararı alırken, Milletvekillerinden TBMM nezdinde olayın üzerine girmeleri istendi.

 

 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı